martes, 13 de septiembre de 2011

Mitjans de creació d'imatges d'aparició recent

Al llarg del segle passat es van desenvolupar mitjans de creació d'imatges molt relacionats amb els avenços tecnològics.
Durant les tres últimes decàdes, l'aparició de dispositius informàtics per a la captació i el tractament de les imatges ha ampliat enormement les possibilitats de creació i difussió d'imatges. Com a  conseqüència d'aixó, el llenguatge visual també s'ha fet méspresent en la nostra vida.
Els mitjans creatius recents més coneguts són:
- La fotografia consistia tradicionalment en la captació d'imatges per mitjà d'una càmera sobre una superfície sensible a la llum (la pel·lícula fotogràfica). Actualment, i cada vegada més sovint, les imatges es registen en suports digitals.









- El cinema està constituït per una successió molt ràpida d'imatges fixes, anomenades fotogemes, que produeixen en l'espectador sensació de moviment. Igual que passa amb la fotografía, els mitjans digitals han experimentat un gran avanç els últims anys.












- La televisió és un sistema de transmissió d'imatges en moviment amb so. Les imatges es recullen per mitjà de càmeres i es perceben en el televisor quan s'activen electrònicament els punts lluminosos que formen la pantalla i què contenen els colors vermell, verd i blau.

No hay comentarios:

Publicar un comentario